Това е първата подобна каскада от повече от век...

 

Американски акробат мина по въже над Ниагарския водопад. Ник Уаленда преодоля 550 метра за близо 30 минути. Хиляди зрители го аплодираха когато стъпи на канадския бряг. Това е първата подобна каскада от повече от век.

 

33-годишният Ник Уаленда е седмо поколение професионален акробат. Семейството му е известно в Съединените щати като "Летящите Уаленда". Той премина над Ниагарския водопад по въже, дебело 61 милиметра на височина 46 метра над водата. Изключително съсредоточен, той разговаряше чрез слушалка с баща си, който бе на сушата. Уаленда беше вързан с обезопасително въже - предпазна мярка, приета по настояване на американската телевизия, която спонсорираше и излъчваше на живо каскадата.

 

Преди да тръгне акробатът призна, че за първи път ще използва обезопасително въже. След като пристигна в Канада, властите там поискаха паспорта му, за да го проверят и да го допуснат официално в страната. 

 

Ник Уаленда призна, че му е било трудно, защото трудно е виждал през гъстата водна мъгла. Цялото преминаване над Ниагарския водопад струваше 1 милион и 300 хиляди долара. Цената включва опъването на въжето, осигуряването на мерките за безопасност и разрешенията от властите за преминаване.