Аржентинецът вкара два гола за обрата 2:1 срещу Осасуна.

Барселона взе инфарктна победа срещу Осасуна във втория кръг на Примера дивисион. Каталунците триумфираха с 2:1 след два гола на Лео Меси. Звездата на Барса вкара в 76-ата и 80-ата минута. Преди това Осасуна откри още в 18-ата чрез Йоренте.

Победата обаче дойде след доста спорния първи гол на Меси. Реферът първо попречи на играч на Осасуна и това позволи на Меси  да започне атака. След това аржентинеца подаде на Алексис Санчес, който бе в засада, но тя не бе маркирана от съдиите. Чилиецът подаде на Педро, топката се върна отново у Санчес, а той намери отново Меси, който реализира за 1:1. При протестите от страна на Осасуна съдията показа червен картон на Пачи Пунял.

След това Меси отново бе точен, за да донесе крайното 2:1 за Барса.

В същото време Реал Мадрид остана без победа и след втория кръг. Шампионите паднаха като гост на Хетафе с 1:2. Реал поведе в резултата с гол на Гонсало Игуаин през първото полувреме, но след това не направи нищо особено. Домакините също нямаха положения преди почивката, но след това се активизираха и първо изравниха чрез Валера в 53-та минута, а след това в 74-та минута след контраатака Барада вкара победния гол.

Барселона има пълен актив от 6 точки, а Реал остана само с една. В сряда двата отбора се срещат в реванш за Суперкупата на Испания, след победата на каталунците в първата среща с 3:2.

Останалите резултати от Примера: Реал С - Селта 2:1, Еспаньол - Сарагоса 1:2, Бетис - Райо Валекано 1:2, Малага - Майорка 1:1, Гранада - Севиля 1:1, Валенсия - Депортиво 3:3