Сигналите за кражби, рекет и заплахи срещу асансьорния техник Николай Василев чакат резултат

Нерешени стоят скандалите, за които разказа екип на предаването „Разследване” в две поредни серии. Сигналите и жалбите срещу асансьорния техник Николай Василев за кражби, рекет, заплахи, палежи и побой, чакат резултат.

 

Показахме ви как шефът на фирма за поддръжка на асансьори многократно изнася части и спира уредите, като изнудва клиенти за пари или нов договор. Журналистът Марин Николов продължава темата с репортаж в нова посока: Има ли хаос в асансьорния бранш у нас?

 

Да оставим за момент рекета, заплахите, псувните, палежите и факта, че след първото ни предаване, посветено на скандалния асансьорен техник, беше бит мъж, оплакал се пред камерата ни. Сега питаме има ли право той да изнася части, които са етажна собственост, без да уведомява никого и без да ги връща. И ако няма, защо никой от техническия надзор не го санкционира? 

 

Ще могат ли да докажат, че частите са тяхна етажна собственост? Експертите съветват да проверят внимателно документацията за техните асансьори в Агенцията за технически надзор, за да са сигурни в регистрацията им като собственост.

 

Още преди повече от седмица ви показахме реакцията на агенцията по случая с Николай Василев – не могли да му отнемат лиценза, защото отговарял на техническите изисквания към фирма за подръжка.

 

Според двамата експерти изискванията към асансьори и фирми за тяхната подръжка са толкова много, че малко фирми им отговарят истински. Нова телевизия ще следи какво правят от надзора, МВР и Прокуратурата по случаите около асансьорния техник Василев.