По думите му може би следващият кабинет ще е програмен, което би било добре, защото няма да бъде роб на стари заблуди

„Очаквам ГЕРБ да не управлява никога повече”, каза политологът Евгений Дайнов пред Сашо Диков.

 

Той добави, че Бойко Борисов е натрупал едно много лоша карма, която се е трансформирала в жлъч от страна на хората. „Той имаше условията да стане втория голям реформатор и не го направи”, каза експертът.

 

Той очаква парламентарната им група на ГЕРБ да не е в пълен състав."Някои хора ще започнат да бягат. Още през февруари казах, че гръбнакът на ГЕРБ е пречупен. Има лумпенизирани слоеве от населението, които са привлечени от чалга стила им", каза още Дайнов. 

 

Дайнов е изненадан от преднината на ГЕРБ, тъй като е очаквал около 1% разлика между тях и БСП, но каза, че тези проценти са дошли от потъването на десницата. Според него ГЕРБ ще умре, както е станало с НДСВ. „Но то ще е по-бавни и по-мъчително”, категоричен е политологът.

 

"Надя, Костов, избраха да живеят в миналото. Те си останаха в 20 век. Дори не можеха да назоват новите проблеми," смята Дайнов.

 

Въпреки това България, според него, не може да живее без десни и центристки партии - те ще се появят. При сините в момента се повтаряла носталгията на червените бабички по Татово време. Хубавото все пак било, че има млади хора, които са 32-33 годишни, които могат да възродят десницата.

 

По думите му може би следващият кабинет ще е програмен, което би било добре, защото няма да бъде роб на стари заблуди или дразги. „Аз мисля, че това ще се случи”, добави той.

 

На въпрос на Сашо Диков очаква ли Бойко Борисов и Цветан Цветанов да бъдат арестувани Дайнов отговори: „Страшно интересно е поведението на Сотир Цацаров”.

 

Според него новото правителство, ако работи разумно, може да се задържи на власт около година. "Но ако замирише на Тройна коалиция, може да изкара и два часа", категоричен беше политологът.

 

Целия разговор гледайте във видеото.