Кампанията "Жълти стотинки" събира средства за къщата

За трета година започна благотворителната операция „Жълти стотинки”, която по традиция Нова ТВ подкрепя. Кампанията събира средства, за да подпомогне къща за временно настаняване на изоставени бебета и малки деца.


„Добре дошли в малката къща. Тук живеят 8 деца, къщата ни е пълна, това са деца в риск, които Закрила на детето настанява тук, докато работим по случая на всяко дете да бъде настанено в семейна среда” – с тези думи Магдалена Стефанова от Фондация „Надежда за малките” посрещна екипа ни .


За малката къща обаче са необходими много пари, а дъжавата дава само половината. Въпреки това децата тук не усещат липсата - заради нашите жълти стотинки, които от две години насам допълват бюджета.

 
Това са едни деца, които няма къде да живеят и решихме да помагаме с нещо много просто, което функционира супер добре. Да се освободи и да дари своето ресто в едни кутии – затова го наричаме операция жълти стотинки”, обясни Симона Чаръкчиева, която работи в компания за мобилни услуги.


Около 2000 такива касички вече са поставени в стотици търговски обекти в страната. Можем да помогнем и по друг начин, като изпратим кратко съобщение с текст “DMS MALKITE” на кратък номер 17 777 или се обадим на телефон 0 900 5 1001


“Това са едни живи, здрави същества, на които някой им е отнел шанса, ние самите сме го отнели. Аз съм безкрайно благодарна на тези хора, че когато днес за пъви път дойдох тук, аз видях, че все едно влизам в истински дом за тези деца. Аз нямах чувството, че влизам в място, което трябва да буди съжаление, а място, в което могат да живеят нормално”, заяви лицето на кампанията Хилда Казасян.


Кампанията продължава до началото на декември. Съвсем скоро врати ще отвори и втората малка къща


Повече гледайте във видеото.