Таня и Давид се запознават по време на рехабилитация в клиниката в Полша

Таня е на 19 години. В инвалидна количка е от раждането си заради диагнозата - детска церебрална парализа. Девойката разбира всичко, говори сравнително добре, дори се шегува. От известно време в сърцето й има едно ново, непознато до момента чувство - любов. Таня е влюбена в Давид. Младежът е от Полша. Запознават се по време на рехабилитация в клиниката. Проблемите първо сближават майките им, а после пламва и любов между Таня и Давид.

 

След като споделила новото чувство с мъжете в дома, Таня, с помощта на майка си редовно пише на Давид. Когато имат възможност разговарят в скайп, защото това е по-лесно за девойката. Макар и срамежлива Таня говори за Давид.

 

Втората среща на влюбените младежи е определена за май месец идната година. Тогава Таня трябва да отиде на рехабилитация в Полша. Преди това обаче ще претърпи поредната операция - в Австрия, където трябва да й бъдат премахнати импланти, сложени преди близо две години. Интервенцията е трябвало да стане още миналата година, но заради липса на средства семейството отлага.

 

Преди Коледа Таня се надява дарители да сбъднат мечтата й – да ходи по-лесно и след това да прекара три седмици до любимото си момче. Вече е готова с пожеланията си за Коледа към Давид.

 

Репортер: Цеца Алексова