У нас през почивните дни температурите ще се понижат до зимни стойности

В петък от югозапад ще започне заоблачаване, което до края на деня ще обхване цялата страна. Следобед на много места ще започнат валежи от дъжд, в планините - от сняг. Привечер и през нощта срещу събота сняг ще завали и в Северозападна и Североизточна България и ще има условия за поледици. Ще духа умерен източен вятър.


Максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, по поречието на Дунав - малко над нулата.


В планините облачността също ще се увеличава и следобед ще започнат превалявания, които привечер и през нощта ще се усилят. Ще вали сняг, а под 1500 м - дъжд. Вятърът ще бъде умерен до силен от юг - югоизток. На 1000 м максималната температура ще е 4 - 5 градуса, а на 2000 – около минус 3.


У нас през почивните дни температурите ще се понижат до зимни стойности. Утре в Северна, а в неделя и в Южна България дъждът ще премине в сняг. В северните и източните райони ще бъде ветровито с виелици и навявания по пътищата и силно вълнение на морето.


В неделя вечерта снеговалежите ще отслабват и спират. В понеделник ще е студено с разкъсана облачност и мъгли в Дунавската равнина.


Във вторник сутринта ще е мразовито с температури на места под минус 10 градуса. През деня облаците ще се увеличават и в сряда отново ще облачно със снеговалежи, на изток с дъждове.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg