В неделя температурите ще се понижат

Утре в източната половина на страната е обявен жълт код за сняг, силен вятър, виелици и навявания. През нощта снеговалежите в Западна България ще отслабнат, а в Централна и Източна ще продължи да вали дъжд и сняг.

 

Утре в западните и централните райони отново с прекъсване ще превалява сняг, който постепенно ще обхване и източните. В края на деня вече само по морето ще вали дъжд. Умерения и силен северен вятър ще е причина за виелици и навявания.

 

Утре ще бъде доста по-студено от днес. В Северна България сутринта температурите ще паднат до минус 10 градуса и през деня ще останат отрицателни. По-топло ще бъде на юг и по морето. 

 

В понеделник от запад снеговалежите ще спират, най-късно по морето и в Североизточна България. Във вторник сутринта ще е мразовито, в ниските места и мъгливо, а през деня отново ще се заоблачи. В сряда пак ще вали дъжд и сняг, като са възможни поледици. В четвъртък и петък температурите ще се повишат. Преди обед ще има мъгли и ниски облаци, които по-късно ще се вдигнат.