Служителите по поддръжката излязоха с версията, че двойните тоалетни не са замислени така

В Олимпийското село в Сочи отново се появиха двойни тоалетни. Преди няколко седмици подобна тоалетна пак там, предизвика много забавна реакция в целия свят. Тогава организаторите обаче обясниха, че тоалетната без преграда е грешка и изолиран случай. Оказва се обаче, че не е точна така.


Преди 2 седмици, кореспондент на ВВС обърна внимание на странните двойни тоалетни. Те предизвикаха много коментари поради очевидната невъзможност да бъдат ползвани дискретно.


Организаторите на игрите казаха, че кореспондентът от Англия се е натъкнал на изолиран случай. Преградата между двете клекала била премахната временно. Оказа се че не е така. Днес странното интериорно решение беше забелязано и в лобито на хотел, в който са настанени журналисти.


„Предишните бяха открити в центъра за биатлон и предизвикаха много коментари. Руснаците казаха, че са взели преградата, защото тоалетните щели да се ползват за склад. Ето че се появяват отново”, обясни Кейти Лали, кореспондент на „Уошингтън поуст”.


Служителите по поддръжката отново излязоха с версията, че двойните тоалетни не са замислени така. Ставало дума за нов изолиран случай.


„Утре ще инсталираме преградата. До вчера бяха почивни дни. Извиняваме се за неудобството. Тоалетните все още не са завършени”, заяви Павел Осипов, служител в хотел.


В социалните мрежи двойните тоалетни предизвикват много дебати. Те са давани за пример, че милиардите държавни пари дадени за олимпиадата, често са харчени нерационално.


Игрите в Сочи са най-скъпата зимна оломпиада в историята. Приблизителната оценка е, че струват 50 милиарда щатски долара.