Порой и градушка съсипаха хиляди декари посеви в русенското село Червена вода

През целия ден в софийското село Чепинци почистваха след торнадото, което отнесе няколко покрива. Счупени керемиди, разместени греди и много строителни отпадъци - три от къщите са понесли най-сериозни щети.

 

Един от пострадалите пресметна колко ще му струва природната стихия: „Покривът, половината е литнал във въздуха. Мога да кажа само, че е над 10 000 лева. Точно колко - не знам”.

 

Покривът на Илия и Тодорка Стефанови също е пострадал, макар и не толкова тежко. Въпросът със застраховките за тях въобще не е лесен.

Още по темата

 

170 лева е моята пенсия, а 100 лева ми е лекарството. Неговата пенсия е 300 лева, а 80 лева са му лекарствата. Как да се застраховаме? Обяснете ми как?”, оплаква се Тодорка.

 

Само за час късно снощи над Свищов и околните селища се изляха около 40 литра дъжд на квадратен метър. Десетки къщи, дворове, приземни етажи и селскостопански постройки са под вода. Спасителните екипи на Гражданска защита и общината работят бързо по отводняването.

 

Порой и градушка съсипаха хиляди декари посеви в русенското село Червена вода. Нивите масово не са застраховани. В село Николово пороят съсипа десетки къщи и дворове.

 

В Карловско, потопът остави след себе си над 50 наводнени къщи и дворове и десетки повредени улици. Щетите са за десетки хиляди левове.

 

Пороят застраши и розобера. Ако продължат да валят поройни дъждове, десетки тонове необрана продукция ще бъде погубена.

 

Подробности за резултата от стихиите ще научите от видеото.