Правителството в Киев обяви нова, "офанзивна" част на операцията срещу проруските сепаратисти

Ожесточените сражения в Източна Украйна не спират. Град Славянск е подложен на артилерийски обстрел. Над града прелитат изтребители, чува се и автоматична стрелба. Правителството в Киев обяви нова, "офанзивна" част на операцията срещу проруските сепаратисти. Сблъсъците взимат и цивилни жертви.   


В град Луганск обявиха тридневен траур в памет на жертвите на вчерашния въздушен удар, нанесен от украинската армия. Загинаха 8 души, а 28 са в болница. Нараняванията на някои от тях са тежки и живота им е в опасност.


Въпреки надеждите на международната общност, проведените преди седмица президентски избори не донесоха спад на напрежението. Въоръжени сблъсъци и нови жертви има всеки ден. Властта в Киев не дава знаци, че операцията на армията ще спре скоро.


"Целта на антитерористичната операция е да бъдат спрени престъпленията и убийствата на хора. Тези престъпления ще бъдат спрени, независимо от всичко. Независимо от заплахите, които идват от Русия", обяви Олександър Турчинов, и.д. президент на Украйна.


Киев разпространи кадри с извозването на ранени войници от размирните източни провинции. Според официалните данни 59 военослужещи са убити от проруски сепаратисти, откакто започнаха сблъсъците в Донецка и Луганска област. Последните жертви бяха дадени вчера при нападение на сепаратистите над управление на гранични войски край Луганск.