Гледайте специалното предаване на „Господарите” от 22.30 ч. по Нова

В деня на траур „Господари на ефира” са подготвили едно специално предаване, посветено на бедствието, което сполетя Североизточна България.

Репортерът Боби Касиков се срещна с главния архитект на община Варна и с главния експерт „Свлачища и укрепване на територии” за града, за да получи професионалното им мнение за това какви точно са причините за огромното наводнение и има ли виновни за него. Боби Ваклинов пък разговаря със синоптици и хидролози от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, за да разбере адекватно ли са действали в случая те, верни ли са били прогнозите им и предупредили ли са навреме отговорните институции, както е редно по закон.

„Господарите” ще проследят как и тежката трагедия във Варна не успя да обедини родните политици, които вместо това демонстрираха обичайните си удари под кръста. Очаквайте и обстойна хронология на събитията от последните дни, свързани с бедствието, като проверим бяха ли подготвени наистина институциите, както бе обявено, и чу ли изобщо някой прогнозите и предупрежденията за проливни дъждове, които метеоролозите отправяха дни преди трагедията.

Гледайте „Господари на ефира” от 22.30 ч. по Нова.