Градът е чист, зелен, спокоен, със съхранени забележителности от древни времена

СПА туризмът не е наше откритие, за него са се досетили още по римско време, а Хисаря от 1700 години има с какво да привлече туристи, а именно с минералните извори, пише БГНЕС.

 

Градът е чист, зелен, спокоен, със съхранени забележителности от древни времена и не се оплаква от липса на интерес. За разлика от други курорти, популярни навремето, които западнаха и изчезнаха от туристическата карта, Хисаря продължава упорито да развива всичко онова, което го прави любима дестинация за мнозина.

 

С 30% са се увеличили туристите в последните три години, а скоро тази цифра най-вероятно ще се увеличи. Кметицата на Хисаря Пенка Ганева разказва за два проекта, които се реализират и които със сигурност ще допринесат за по- добро. 

 

Единият от тях е в етап на реализация и развива туристическите атракции. Към 700 дка добре поддържани паркове, съхранени римски останки, ще се прибавят и шоуто "Звук и светлина", както и други изненади, които може би ще увеличат още броя на хората, които избират Хисаря за почивка не само заради лечебната сила на водата, но и заради спокойната, чиста, уредена и красива среда.