Виктория Бекъм пое нова роля като посланик на ООН по проблемите със СПИН. Бившата певица произнесе реч в рядък момент на звезден блясък по време на ежегодното заседание, в което доминират изявленията на световните лидери, пише БГНЕС.

 

Бекъм заяви, че отдавна се интересува от благотворителност, но преди това е имала само подкрепяща роля в инициативата. 40-годишната съпруга на Дейвид Бекъм прие благотворителността за СПИН като лична кауза, след като пътува няколко пъти до Кейптаун, където се срещна с жени, живеещи с вируса ХИВ. 

 

"Не знам защо ми отне толкова години да разбера, че трябва да използвам това, което имам, за да променя нещо", казва Бекъм. 

 

"По някаква причина хората се вслушват в това, което имам да им кажа, затова ще говоря от името на жените и децата с ХИВ. Няма да стоя тук и да се преструвам, че знам всичко. Не знам, но искам да науча. Искам да помогна", каза тя.

 

Освен, че се включи в кампанията за справяне с проблема на предаването на вируса ХИВ от майки на деца, звездата неотдавна продаде част от гардероба си, за да събере пари за каузата.