Срещата между Боби Ваклинов и Ивилина Алексиева гледайте в „Господари на ефира“ тази вечер от 23.00 ч. по Нова

Репортерът на „Господари на ефира“ Боби Ваклинов връчи „Златен скункс“ на председателя на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева по време на заседание на комисията на 15 октомври. 

Това стана след поредицата скандални репортажи на предаването за грубото погазване на изборния кодекс от страна на ДПС и агитацията, която са провеждали на чужд език, както и заради отказа на ЦИК дори да разгледа случая. Пред камерата на „Господари на ефира“ Ивилина Алексиева бе категорична, че комисията няма да преразгледа решението си да се запознае със случая и да вземе отношение по него.

Няколко часа по-късно обаче, явно поради огромния обществен интерес, комисията не просто разгледа казуса, но и наложи на ДПС четири глоби за агитация на чужд език. Три от санкциите са за Лютви Местан, а една за Хюсеин Хафъзов. Последният случай е особен, тъй като част от изказванията му могат да се тълкуват като призив за национално и етническо противопоставяне, заради което e сезирана и прокуратурата.

Срещата между Боби Ваклинов и Ивилина Алексиева зрителите ще видят в „Господари на ефира“ тази вечер от 23.00 ч. по Нова.