Местните хора организираха протестна подписка заради забавения ремонт по ОП „Околна среда”

 

Хиляди туристи се очакват след броени дни в Банско. Градът все още е с разкопани улици, а местните хора организираха протестна подписка. Ремонтът тук се извършва по ОП „Околна среда” и се бави вече няколко месеца. Жителите на града и туристите продължават да недоволстват от хаоса наоколо.

 

Размразените пари по ОП „Околна среда” дават лъч надежда на банскалии, макар кметът Георги Икономов да твърди, че проблемът с бавещия се ремонт не е толкова финансов, колкото организационен. „Спирането на оперативните програми блокира огромна част от дейностите на общините и най-вече в такава тежка програма, каквато е ОП „Околна среда”. Сигурен съм, че ще се възобновят много дейности по много градове и общини, включително и в Банско”, заяви той.

 

От община Банско обаче са оптимисти и успокояват, че до старта на зимния сезон ще бъдат почти готови.70-80% от улиците ще бъдат затворени и асфалтирани. Искам да успокоя и туристи и гражданите, че не е чак толкова тежко положението. Няма да се пречи въобще на туристическия сезон и не трябва да се създава такава психоза”, категоричен бе кметът Георги Икономов.

 

След приключване на ремонта банскалии  ще имат чисто нов водопровод, канализационна система и пречиствателна станция за 90 млн. лв.

 

Репортер: Екатерина Николова