Според кмета причината за потопа е продължаващото изпускане на язовир „Копринка“

Спешна евакуация се наложи на николаевското село Нова махала. Над 800 жители трябваше да преодолеят триметрова вода, за да напуснат залятото село. Причината за потопа според тях е изпускането на язовир „Копринка”.

 

Заради разлив на река Тунджа николаевското село Нова махала е потопено три метра под вода. Бедственото положение продължава два дена. Кметът на общината Косьо Косев заяви, че не могат да се справят сами, а помощта от държавата се бави, той е поискал такава рано тази сутрин.

 

Според кмета причината за потопа е продължаващото изпускане на язовир „Копринка“. Той призова за незабавни мерки, това да спре.

 

Входовете към селото са залети с вода. Там се влиза само с високопроходима техника. Част от хората са напуснали още снощи, когато е било възможно, други очакваха помощ.

 

Стотици животни са удавени в Нова Махала. Жителите се опитват да спасят оцелелите животинки. В селото навлязоха и лодки на пожарната, за да спасяват възрастни хора.

 

Нито един човек, вече не е останал в Нова Махала. Част от спешно евакуираните хора са настанени в крило на Детската градина в Николаево.

 

Снимки от бедствието в община Николаево ни е изпратила и нашата зрителка Елисавета Георгиева. Според нея ситуацията е такава, че се налага всеки сам да се спасява.

 

Изпращайте ни и вашите снимки и видеоматериали в рубриката „Моята новина”.