Цяла нощ железничарите работиха по отстраняване на проблемите по железния път

 

След огнения екшън на релсите край Мурсалево движението между Кулата и София вече е възстановено. Цяла нощ железничарите работиха по отстраняване на проблемите по железния път и контактната мрежа. 

 

Последните останки от камиона все още се изнасят, а заради това движението по главен път Е-79 е затруднено и се регулира от пътни полицаи, които спират част от шофьорите, за да не се стигне до пътни инциденти. По-рано днес обаче в близост до Мурсалево стана пътен инцидент. Лек автомобил се удари в трактор. За щастие няма жертви. 

Още по темата

 

Румен Рангелов е машинистът, който сменя екипа на опожарения влак малко след инцидента в пламъците на релсите. Изгорели багажи, счупени стъкла и почернели седалки са само част от това, което показва в първото купе.

 

Сега той ще охранява опожарената композиция, докато започнат новите огледи. Най-лошото наистина се разминава на косъм след тежкия удар между влака и камиона, който пренасял мандарини.

 

В момента за огнения ад напомнят само купчини изгорели ламарини, както и призрачният пейзаж във влака, който тази сутрин беше докаран в гара Кочериново.

 

Цялата нощ след инцидента за ревизора на релсовия път Неделчо Симеонов и бригадата от железничари е безсънна. Часове наред екипите работиха по възстановяване и на контактната мрежа.

 

В някои от участъците се наложи и изместване на релсите. В подобни рискови участъци край релсите при опасност от свлачища ще дежурят денонощно железничари.