Изток Суматич и Войтек Павлусяк ще оценяват уменията на състезателите
На 24-ти януари най-доброто от градската среда ще бъде пренесено на Боровец благодарение на RED BULL FRAGMENTS. Трасето ще бъде с две линии с по осем и пет уреда, класически „stairs сетъп“ и високоскоростна секция.
Това ще бъдат арената за „игра“ на елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена. Едно състезание, 35 участници сноубордисти и още 5 с wild cards, един сетъп и 40 различни комбинации от линии.
Първото по рода си състезание у нас ще даде шанс местни и чуждестранни фрийстайл карачи да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия. Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от полската „машина“ и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Wojtek “GNIAZDO” Pawlusiak, и от известния олимпийски съдия от Сочи – словенецът Изток Суматич.
Форматът на събитието позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви „трикове“ да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред.
Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с Gniazdo, са се погрижили за изготвянето на трасе от световно ниво. На почетната стълбичка ще се качат трима състезатели, а първенецът ще получи голямата награда на RED BULL FRAGMENTS, която засега остава тайна. Наградният фонд е на обща стойност 3500 евро!
За стимулиране и развитие на качествената екстремна фотография/видео, след състезанието ще започне конкурс за най-добра „екшън снимка“, направена от почитателите на зимните спортове, които могат да заснемат платформата с карач по време на движение и трикове.
Програма 24.01, събота:
11.00 - Oтворена тренировка / 12.30 – Kвалификация
14.00 – Финали
15.00 – Hаграждаване / Важно: След награждаването, ще отворим достъпа за каране на съоръженията за всички, които се чувстват достатъчно опитни да се пробват.
16.00 – 23.00 – афтър парти с готина музика в специална шатра, непосредствено до трасето, тематични филми и видеа, картини от деня и изненади за гостите.