Това ще стане, ако делегацията й бъде лишена от право на глас на планираната за идната седмица среща

Русия ще прекрати работата си в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) през 2015 година, ако делегацията й бъде лишена от право на глас на планираната за идната седмица среща, заяви председателят на Държавна дума на Русия Сергей Наришкин, предаде ТАСС, цитирана от агенция "Фокус".


„Ако бъдем лишени от право на глас, този казус ще бъде решен еднозначно. Ще прекратим работата си в Парламентарната асамблея”, каза Наришкин.

 

Той допълни, че Русия не може да бъде изолирана, дори да се откаже от членството си в Съвета на Европа, защото има и други международните организации, с които страната ще продължи сътрудничеството си.


„Невъзможно е Русия да бъде изолирана. Тя има двустранни отношения с други страни, има членство в общоевропейски организации. Например – Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и съответно Парламентарната асамблея на ОССЕ. Ние сме работили и ще работим там. Дейността на Парламентарната асамблея на ОССЕ е по-практична и насочена към анализ на събитията, отколкото дейността на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа”, каза Наришкин.