Ако не сте започнали да планирате къде да пътувате тази година, списъкът с препоръки е точно за вас

Много от държавите в света ще бъдат най-популярни за посещение през 2015 година, сочи туристическа прогноза на американския сайт Business Insider. От Азия, през Латинска Америка до Северна Европа - тези дестинации ще предложат множество забавления. Ако не сте започнали да планирате къде да пътувате тази година, списъкът с препоръки е точно за вас.

 

Япония
Страната се възстановява след земетресението през март 2011 година и инвестира голяма сума в масирана пиар кампания на туризма в провинциите ѝ. Токио остава неповторима вселена. Азиатският мегаполис се подготвя за домакинството на Летните олимпийски игри през 2020 година.

 

Перу 
Столицата на Перу - Лима, бавно, но сигурно си извоюва репутация на кулинарен град. Осем от 50-те най-добри ресторанти в Латинска Америка се намират именно там. 

 

Норвегия 
Интересът към Норвегия като туристическа дестинация се покачи след излъчването на хитовата анимация "Замръзналото кралство". Туроператори в страната посочват, че са имали 40% ръст на заявките с желание за посещение от САЩ, след като филмът излезе по кината. 

 

Иран 
Най-атрактивна туристическа дестинация в Близкия Изток е Иран, въпреки че в страната туристите могат да пътуват само придружени от официален гид или по маршрути, за които са информирали предварително иранското външно министерство. 

 

Намибия 
Най-горещата туристическа дестинация в Африка ще бъде Намибия с нейните уникални пустинни пейзажи.

 

Столицата на Австралия - Канбера 
Столицата на Австралия – Канбера спечели титлата "Най-добър град за живеене" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Прогнозите са, че повечето хора, които посещават Австралия, ще се насочват именно натам, освен към Сидни. Австралийският остров Тасмания пък ще бъде водеща дестинация за приключенски туризъм. 

 

Столицата на Германия - Берлин 
За Берлин се смята, че ще продължи да бъде "най-хипстърският град в Европа" с различните си нощни клубове, фестивали, ресторанти с национална кухня, курсове по танци, затворени комплекси с басейни и студия за татуировки. 

 

Палаван на Филипините
Палаван на Филипините се очаква да бъде топ островна дестинация. Малкият остров е едно от новите седем природни чудеса на света. Филипинските авиолинии планират директни полети до Европа, Америка и Австралия. 

 

Литва
Пътуването до Литва се улеснява, след като страната влезе в Еврозоната. 

 

Денвър в Колорадо
Денвър в Колорадо ще оглави списъците на туризма, задвижен от интереса към марихуаната. Туристите могат да я пушат в града, ако са навършили 21 години. 

 

Кварталът "Куинс" в Ню Йорк
В САЩ се оформя като обещаващо и друго място - кварталът „Куинс” на Ню Йорк. Той набира популярност със своята кухня и кулинарни предложения на по-достъпни цени. Освен това кварталът е един от най-диверсифицираните в културно отношение населени райони в света. В него живеят емигранти от 100 държави, говорещи 138 езика. 

 

Флоренция в Италия
Флоренция ще продължи да бъде едно от топ местата за туризъм в света. Смята се, че тя е една от най-интересната дестинация. 

 

Карибският остров Кюрасао
Карибският остров Кюрасао на Нидерландия ще стане по-достъпен, след като авиокомпания стартира полети до него от Ню Йорк и Монреал. 

 

Хайнан в Азия
Град Хайнан ще е водеща дестинация в Азия с неговите плажове и атрактивни проекти за лечение и релаксация. Основният туристически поток там е съставен от богати китайци и руснаци. 

 

Рио де Жанейро в Бразилия
Рио де Жанейро ще продължава да събира внимание - градът ще бъде домакин на Олимпийските игри през 2016 г.