Двойка се венча точно на 14 февруари в 14 часа

Влюбената двойка си каза заветното „Да“ точно на 14 февруари в 14 часа следобед в старото ново кметство.  Сватбеният ритуал е първият, който се извършва там, церемонията е първа  и за градоначалника.

 

Щастливата двойка Христина (от Несебър) и Георги (от Бургас) Грошчеви на по 29 г.  получи и личен подарък от мета и съпругата му - плакет от несебърския художник Йордан Йорданов.

 

През последните няколко дни в рамките на фестивала „Влюбени в Несебър” десетки влюбени двойки имаха възможността да се забавляват, да печелят награди и да слушат хубава музика и поезия в града на ЮНЕСКО. Общо 12 награди бяха раздадени на финала на тридневната проява, посветена на любовта и виното.

 

Голямата награда от проявата – велосипед тандем, беше изтеглена вчера и бе спечелена от Ася Сотирова и Самуил Ганев от Несебър - една от най-активните и атрактивни двойки.

 

Уникалният полуостров е предпочитано място за сватбен туризъм за много двойки от страната и чужбина. За периода 2007-2014 година в Несебър са сключени 989 брака.