Част от народните представители ще последват препоръката на премиера Бойко Борисов за роден туризъм

 

10 дни ще почиват депутатите. Народните представители си гласуваха традиционната Великденска ваканция. Ще се вслушат ли обаче в призива на премиера да помагат на българския туризъм и къде прекарват ваканциите си депутатите?

 

Въпреки легендите, а и истините за екзотичните места, които приютяват народните представители, всички обещават да прекарат Великден на българска земя. „Аз ще изкарам празника при тъщата в един хубав град като Шумен”, казва зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов. 

 

Запитан дали това не се прави заради препоръката на Бойко Борисов, той се шегува: "Чак заради премиера да си го причиня това – да прекарам празника при тъщата?!” ”За великденските празници традиционно ходим с моето семейство на Благовец, в Самоков има една прекрасна църква”, казва политикът.

 

А когато говорим за море, изборът, поне на думи, отново е България. И... малко Гърция. Но не за друго, а заради разнообразието. Оказа се, че мъжете с вратовръзки често свалят костюмите и избират природата пред хотелите.

 

„Идеалната морска вечер на къмпинг е с приятели, софра, със запален огън, нощно къпане. Пробвал съм и каравана, и палатка. Но засега предпочитам каравана”, казва Иван Иванов.

 

Зам.-председателят на Народното събрание обаче се разделил със своята каравана преди седем години, когато се родили децата. Сега мечтае за кемпер.  „Това е, което ми е мечта, да мога да обикалям”, допълва Иванов. Съпругата му обаче гледала на идеята доста скептично: „Засега гласува въздържал се, надявам се скоро да имаме пълно мнозинство”.

 

Депутатите обаче признават, че когато става въпрос за къмпинг, България категорично не е в челните класации. А родното Черноморие и неговите замъци от бетон отдавна пренасочват българските летовници.

 

„Няма да ви разказвам какво мисля за нашето Черноморие, защото рискувам да раздразня някои хора или да ми създаде проблеми вкъщи”, казва Милен Михов. „Днес една част от Черноморието ни въобще не ми допада”, признава той. Така че и чужбина не е грях, признават депутатите.