Това смята адвокатът на семейството на Немцов Вадим Похоров

Организаторите на убийството на политика Борис Немцов се намират в Чечения, смята Вадим Похоров, адвокат на семейството на Немцов. Той посочва, че в Москва следствието прави всичко възможно по случая, но в Чечения това е проблематично. 

Още по темата

 

Прохоров, който представлява и украинската манекенка Анна Дурицкая, която беше с Немцов в нощта на убийството и която имаше връзка с политика, опроверга появили се в медиите информации, че тя била агент на украинската Служба за сигурност

 

Вчера в. "Комсомолская правда" написа, че украинският модел носела със себе си два мобилни телефона. Единият бил смартфон, в който имало чип, чрез който Службата за сигурност следила Немцов. Според други медии чрез този телефон убийците на политика са следили точното му местоположение.

 

"Комсомолская правда" разказа вчера, че след като Немцов бил прострелян близо до Кремъл, Анна Дурицкая изтичала до намиращия се наблизо снегорин и помолила шофьора да се обади по единия от мобилните й телефони в Бърза помощ, защото тя самата била много разстроена и не можела да го направи, пише БТА. 

 

Според записите на камерите за видеонаблюдение, след като този сигнал бил подаден, Дурицкая се приближила до контейнер за смет и хвърлила нещо там. При проверка на контейнера бил намерен смартфон, който се оказал на Дурицкая и в който бил открит чип за проследяване.

 

По повод на тези информации адвокатът Похоров каза, че всичко това е лъжа. Той заяви, че Дурицкая лично е предала двата си телефона на разследващите.