Зеленчуците скъпи поне до Великден, пишат още националните вестници

 

„Строежът на къмпинг „Юг” е върху дюни”, гласи в понеделник заглавието от първата страница на вестник „Преса”. Учени от БАН са посетили въпросния къмпинг „Юг” и са постановили, че става дума за дюни – това е една от основните теми в националния печат във вторник.

 

Част от тях обаче се колебаели дали става дума за дюни, или е „морско дъно”, или пък „морска тераса”. Според изданието също така цели 580 обекта са незаконни в иначе държавния курортен комплекс „Слънчев бряг”.

 

Друга важна тема е присъдата за Октай Енимихамедов, който направи демонстративно нападение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. „Нападателят на Доган влиза зад решетките”, пише по темата в. „Преса”.

 

Дефицитът на марули, след като зелената салата скочила на 3 лв. бройката. „Зеленчуците скъпи поне до Гергьовден”, пише пък вестник „24 часа”.

 

Проблемът с камерите на Пътна полиция обаче се разраствал до Агенция „Митници”, където такива предстои да се сложат масово. „Камери в митниците като в КАТ”, гласи заглавието на "Телеграф". 

 

Вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин пък е на мнение, че продължава източването на бюджета през пенсионни плащания. „Източването на милиарди чрез инвалидни пенсии”, гласи заглавието на „Капитал” по темата.