Формацията скоро ще се казва "Български демократичен център - Народен съюз"

 

Парламентарната група "Български демократичен център" отново ще смени своето име, като скоро вече ще се казва "Български демократичен център - Народен съюз". Това съобщи в сряда говорителят на групата Любен Дилов-син.


Депутатите от БДЦ влязоха в парламента с листата на "България без цензура" на Николай Бареков, но към днешна дата бившият телевизионен водещ остана само с един депутат - Мартин Иванов. Още с влизането в парламента групата се преименува на "Български демократичен център", а впоследствие същото име прие и партия ЛИДЕР. В новата формация преминаха както депутатите, излъчени от ЛИДЕР, така и няколко от избраниците на Бареков.


Поредната промяна произтича от това, че след местните избори всички по-малки политически партии, които имат представители в парламентарната група на БДЦ, ще се обединят в нова формация - "Народен съюз". Част от нея ще бъдат "Земеделски народен съюз", "Съюз на свободните демократи", "Български демократичен съюз радикали", Движение "Гергьовден", БАСТА и "Българска земеделска партия".

 

На местния вот те ще се явят с единна регистрация под името "Народен съюз". Така сегашната група на БДЦ вече ще бъде изградена от представители на две партии - БДЦ и „Народен съюз”.