Майкъл Ашкрофт обвини премиера, че е водил развратен живот на млади години

Британският милиардер и лорд Майкъл Ашкрофт обвини премиера Дейвид Камерън, че на млади години водил развратен начин на живот, предаде БГНЕС.

 

Пикантните подробности за живота на различни студентски общности, в които е влизал и Камерън, са разкрити в книгата на лорда Call me Dave ("Наричайте ме Дейв"), откъси от които започна да публикува британският таблоид "Дейли мейл".


„Камерън бе член на „групата по пушене на марихуана Flam Club в Оксфордския университет. В лондонската къща на Камерън и на жена му се разрешаваше разпространяването на кокаин. Камерън влизаше също в развратна оксфордска група, профилирала се в странни ритуали и сексуални безчинства", твърди вестникът.


Най-компрометиращата история от книгата е разказ за церемонията по посвещаването на Камерън като член на групата на Пиърс Гавестън, който е бил фаворит на крал Едуард Втори (управлявал през 14 век) и е една от най-скандалните фигури в британската история.


Лорд Ашкрофт се позовава и на свидетели на бурната младост на Камерън, които го обвиняван в злоупотреба с алкохола и надменни отзиви към по-малко състоятелните студенти.

 

"Дейли мейл" публикува откъсите със заглавието „Мъст!“ и подзаглавието "Как пренебрежителното отношение на премиера към милиардер, спонсорирал торите (премиерската партия – ред), предизвика появата на най-скандалната книга на десетилетието". В тази връзка се пояснява, че премиерът бил обещал „важна“ длъжност в правителството на лорд Ашкрофт, който финансирал Консервативната партия с 8 млн паунда (12,5 млн долара), но така и не изпълнил обещанието си.

 

Канцеларията на премиера отказа да коментира публикацията и фактите, посочени в страниците на вестника.


Трябва все пак да се признае, че Дейвид Камерън никога не е криел, че през студентските си години се е дрогирал с леки наркотици.