"Това е един символичен жест не само към Франция, а и към света", коментира журналист

 

„Франция се опитва да обяви както пред французите, така и пред целия свят, че е твърдо решена да се справи с този проблем – нещо, което се случи и в началото на годината след атентатите в „Шарли Ебдо”. Президентът Франсоа Оланд се опитва да покаже, че Франция ще се справи и този път. Вчера той се срещна в Елисейския дворец с лидерите на всички политически партии”, заяви в студиото на „Здравей, България” международният редактор Любомир Бояджиев.


Интересно е и завръщането на Никола Саркози на политическата сцена на Франция, като според социологически проучвания голяма част от французите го харесват.


Днес следобед във Версай се събира Конгресът на Франция – което означава двете камари на парламента – Сената и Националното събрание.


„Това е един символичен жест не само към Франция, а и към света. Да покажат, че Франция е решена да отговори твърдо”, коментира още Любомир Бояджиев.


Движението край „Батаклан” вече е пуснато, но загражденията остават. Това предизвика и лек сблъсък на автомобил в тях”, информира международният редактор на Нова ТВ Александра Аврамова.


Повече по темата гледайте във видеото.