"Вече се обадих на министър Румяна Бъчварова", разказа той

 

 

Мистерия с личния автомобил на депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров. Колата му се оказала с прерязан спирачен маркуч. До инцидент не се стигнало, след като депутатът успял да овладее возилото и да го закара в автосервиз. 

 

Самият Димитров подозира, че повредата не е случайна и е бил нарочен заради позициите си в битката с монополите.  

 

Криминален акт или обикновена техническа неизправност е причина за проблема със спирачките на автомобила?  Отговорът на този въпрос не можем да дадем. Яснота по случая се очаква в следващите дни от полицията, която вече разследва случая на депутата.

 

Проблемът със спирачките на семейния автомобил Мартин Димитров е от вчера, след като съпругата му го помолила да паркира колата до блока, в който живеят. 

 

„Спирачката потъна в един момент. И при многократно напомпване пак работеше, но по-слабо. Реших, че нещо е за смяна”, разказа депутатът. 

 

Закарал колата в сервиз и по-късно получил три снимки от автотехника си, на които се вижда, че спирачният маркуч е прерязан. 

 

„Те самите бяха по-притеснени от мен и казаха, че според тях това няма как да не е злонамерено действие”, заяви Мартин Димитров.

 

Снимките на срязания маркуч обаче видяха техници в друг автосервиз.

 

„Това е спирачният маркуч, ето тук се намира. Той е високо, няма как да се закачи и да се скъса от експлоатация. Отрязани е маркучът, личи си, че умишлено”, заявява Камен Малинчев, управител в автосервиз.

 

От полицията засега не коментират дали става въпрос за саботаж. Час и половина днес депутатът е давал показания в районното полицейско управление. На питане на Нова от СДВР обясниха, че е извършен оглед  на автомобила. Предстои да се направят и автотехнически експертизи, които да установят каква е реалната причина за повреда на спирачките. 

 

Мартин Димитров не знае кой би могъл да е извършителят. Надява се това да се разбере от камерите в района на жилището му. Но подозира каква може да е причината за отправеното предупреждение.

 

„Допускам, че хора, които са били силно изнервени от това, че търсим истината за източването на КТБ и другата тема, която знам, че дразни много хора – цените на горивата и картел, мисля че тяхната изнервеност е довела вече до такива действия”, заяви Мартин Димитров. 

 

 

 

„И аз, и жена ми ползваме този автомобил. Според мен някой ни е следил и това твърде вероятно е свързано с търсенето на отговор на въпросите „Кой източи КТБ?” и на въпроса „Защо цените на горивата в България са едни от най-високите в ЕС?”, коментира Мартин Димитров в предаването "Здравей, България".

 

„Вече се обадих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя реагира мигновено. Свърза ме с нейни колеги, които ще направят оглед на автомобила. Аз ще дам показания”, обясни той. "Няма да се откажа от това, което работя, просто ще бъде бъда по-внимателен", категоричен беше Мартин Димитров.