Дуото е депортирано в Индия, където най-вероятно е действало до момента

Двама българи са арестувани на Сейшелските острови по подозрения, че са източвали банкови сметки, съобщава сайтът dnaindia.сom.

 

Двама пристигнали на Сейшелските острови от Мумбай. Полицията на островната държава обаче ги хванала с видео камера, на която има записи на различни банкомати, най-вероятно намиращи се в Мумбай. 

 

Според индийската полиция двамата може да са част от международна банда за източване на пари от банкомати със скимиращи устройства. 

 

Българите са задържани на Сейшелите в понеделник, тъй като поведението им се сторило подозрително на органите на реда. При обискирането им у тях е намерена камерата. 

 

„Когато органите на реда започнали да преглеждат кадрите, са попаднали на снимки на банкомати. Кибер измамниците инсталират малки камери на банкоматите, за да заснемат пин кодовете на клиентите”, заявиха от полицията. 

 

След като са задържани, властите на Сейшелските острови са информирали миграционните на летището в Мумбай, които от своя страна са поискали депортация. 

 

„Ще ги разпитаме за откритите у тях кадри. Следващите ни действия ще зависят от това, как отговорят за кадрите”, заяви полицейски представител.

 

През 2013 година в Мумбай 36 души, сред които и 14 полицаи, са изгубили пари, след като картите им са били разчетени от скимиращи устройства. Това е станало от шест банкомата в Мумбай. 

 

Разследващите смятат, че именно двамата българи стоят зад това престъпление. Полицията в Мумбай е поискала информация и от българската полиция за двамата мъже. До момента дуото не е било арестувано.  

 

Редактор: Ина Григорова