Официална позиция на холдинга във връзка с разпространена декларация от браншовите синдикати

„Стриктно спазваме и изпълняваме задълженията си по приватизационния договор, трудовото законодателство и колективния трудов договор със синдикатите”. Това заявяват в официална позиция от „Българтабак-Холдинг” АД във връзка с разпространената в сряда декларация от браншовите синдикати.

 

„За пореден път потвърждаваме, че “Булгартабак” като отговорна компания ще спази всички изисквания на закона при прекратяването на трудови договори на служители от „София – БТ“ АД”, допълват от холдинга.

 

Те отбелязват, че предвидените обезщетения, които ще бъдат изплатени, многократно надхвърлят изплащаните при подобни случаи в страната. Средният размер на обезщетение за освободен служител, което ще бъде платено, е 15 хил. лева, като от компанията допълват, че ще има и суми, които значително надхвърлят този размер.  

 

Ние си даваме сметка за последиците от прекратяването на трудовите правоотношения, като целта на изплатените обезщетения е да подпомогнем тези наши служители до намирането на нови възможности за работа. Заявяваме също, че дружествата от групата “Булгартабак” ще продължат своята производствена и търговска дейност, като компанията ще търси нови възможности и пазари за реализация на своята продукция”, добавят от „Булгартабак”.

 

*Платена публикация