Поводът - рожденият ден на лидера на ГЕРБ

 

Неочаквана ваканция. За лидера на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов петъчният работен ден беше съкратен наполовина. Причината - молба от съпартийците му до председателя на Народното събрание.


Парламентарни страсти по време на петъчния контрол. А групата на ГЕРБ ще покаже, че освен да бори опозицията къде с аргументи, къде с възгласи може и да празнува заедно.


„Посрещнахме го с една френска селска торта, запалена с фойерверки”, коментира Снежана Дукова от ГЕРБ.


Поводът за тортата е рожденият ден на парламентарния лидер Цветан Цветанов. На шега, колегите му от ГЕРБ пишат писмо до Цецка Цачева  с молба да го  освободи от заседанието и контрола.


Ето как е мотивирана молбата: За да може „обичаният председател” заради летящите му апостолски ангажименти, поне на рождения си ден да не страда от системен недостиг на време за близките на сърцето му хора. Пак на шега, председателят на парламента подписва с „Да” искането.


„Искахме да бъде хем шеговито, хем пък с много чувство и с много отношение. Затова хората, такива които като мен идват рано на работа, решихме, че това ще бъде една изненада за него”, добави Снежана Дукова от ГЕРБ.


„Тръгвам си сега, един час преди края на работния ден. Това е невероятно, защото колегите са страхотни. И се радвам със санкцията на председателя на парламента беше пред цялата ПГ с решение да бъда освободен”, заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.


Пред медиите Цецка Цачева запази мълчание за шегата. Но Снежана Дукова издаде още подробности от партито.


„За всички жени го нацелуваха, за пръв път успяха и тези, които никога не са могли”, коментира още Снежана Дукова от ГЕРБ.