Мярката на Кристиан Зафиров може да се обжалва

 

Кристиан Зафиров, който след инцидент на пътя е причинил на друг шофьор средна телесна повреда по хулигански подбуди, остава в ареста. Това реши Софийският районен съд, който днес гледа мярката му за неотклонение, предаде БГНЕС.

 

Инцидентът се случи в София в началото на седмицата. Зафиров е обвинен, че ударял с юмруци по лицето и е ритал по тялото К.Л., като му причинил средна телесна повреда. 

 

Според прокуратурата от страна на насилника е демонстрирана „безнаказаност и пренебрежение на личната неприкосновеност и установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото и достойнството на отделната личност”.

 

Софийска районна прокуратура поиска постоянно задържане за нападателя. 

 

Според защитата на Кристиан Зафиров доказателствата са събирани тенденциозно и към момента остава само твърдението на мъжа, който казва, че е бил бит от Кристиан. Адвокатът добави, че средната телесна повреда най-вероятно е причинена при катастрофата. Той поиска мярка различна от задържане под стража, а също така настоя неговият клиент да бъде освободен по медицински причини.

 

Зафиров обаче беше оставен в ареста. Съдът прие, че няма опасност той да се укрие, но пък има опасност да извърши престъпление. Съдът изброи в мотивите си и дързостта, непредизвиканата агресия и това, че всичко се случва в светлата част на денонощието, на оживено място.

 

Мярката му не е окончателна и може да се обжалва. 

 

 Ако бъде признат за виновен за престъплението, нападателя го грозят от 2 до 10 години затвор.

 

Припомнете си един от последните случаи на бой след скандал на пътя: