Едното се изгуби в Карловско, а другото - в Русенско

Продължава издирването на 3-годишното дете, което изчезна в гора край русенското село Смирненски. 

По темата

Повече от 36 часа момченцето е в неизвестност. Преди да се изгуби, то е било с многобройната си фамилия - берачи на липи от Търговищко.

Малкият Мохамед се издирва от над 100 души - полиция, пожарна и доброволци.  Използвани са термокамери, а част от гората е била облетяна с дрон. Спасителната акция продължи до 2.00 часа тази нощ, но от момченцето няма и следа.

Все още не е открит и 9-годишният Станимир Мичков, който също изчезна в гора, но край карловското село Богдан. Засега действията на полицейските екипи и доброволците са безрезултатни. В издирването бяха включени и делтапланер и две специално обучени кучета.

Видео: БГНЕС

Момчето се изгуби в понеделник следобед в близката до селото гора, докато извеждало кози на паша заедно с майка си. Сигналът за изчезването е бил подаден в полицията от майката в понеделник вечерта.

Жената и вторият баща на момченцето са задържани от полицията, тъй като продължават да дават противоречиви показания за случилото се.

Всички в селото са изправени на нокти. Разказват, че Станимир било кротко дете, редовно ходило на училище, досега не е бягало от вкъщи, но родителите не се грижили добре за него.