Изграждат четири къта за различни възрастови групи - слончето и костенурката остават

Реконструкцията в Борисовата градина ще продължи през тази година. Ще бъдат реконструирани и две междублокови пространства в кв. "Овча купел". Очаква се до края на годината да започне и първият етап от реконструкцията на Западния парк.

Проектите са част от инвестиционната програма на Столична община за 2016 г. за ремонт на паркове в столицата, която беше представена от кмета Йорданка Фандъкова.

В Борисовата градина започва ремонтът и възстановяването на детската площадка "Слончето". След 1 юли започва изпълнението на проекта, който предвижда изграждането на четири къта за различни възрастови групи, полагане на нова омекотена настилка, обособяване на нов кът за отдих в центъра на площадката, като символите й - слончето и костенурката, се запазват.

Ще започне също реконструкцията и преасфалтирането на алеите от Централния вход на Борисовата градина на "Орлов мост" до входа на детската площадка. За ремонтните дейности в Борисовата градина тази година от общината са отделили 1,7 млн. лв.

До края на годината се очаква да започне и първият етап на реконструкцията на Западния парк за изграждане на осветление, за който от Столична община са заложили 400 000 лв.

Реконструкцията на две големи междублокови пространства в кв. "Овча купел" ще започне през следващата седмица. Ремонтът предвижда изграждане на детски съоръжения, нови настилки, обновяване на озеленяването, монтиране на осветление в едното междублоково пространство. За тези дейности кметът на района ще получи 270 000 лв. от бюджета на дирекция "Зелени системи".