Не се разкрива името на купувача

Скулптура на "голия Доналд Тръмп" бе продадена на търг в Лос Анджелис.

СНИМКИ НА СКАНДАЛНАТА СТАТУЯ ВИЖТЕ ТУК

Статуята, която бе поставена на 18 август в Лос Анджелис и по-късно демонтирана от властите, бе продадена за 21,8 000 долара на търга, организиран от аукционната къща „Джулиенс оукшънс”, съобщава БГНЕС. 

Представители на къщата не разкриват името на купувача на статуята, която според тях се е превърнала в "символ на политическия протест и е привлякла внимание по света". Първоначалната оценка на статуята бе между 10 и 20 000 щатски долара.

Статуята бе поставена от американската неправителствена организация „Индеклайн”, обединяваща артистите. Общо са поставени пет скулптури на кандидата на републиканците за президент на САЩ. Освен в Лос Анджелис, статуите са поставени почти едновременно на 18 август на обществени места в Ню Йорк, Сан Франциско, Кливланд и Сиатъл.

От „Индеклайн” уточняваха по-рано, че акцията е в знак на протест срещу участието на Тръмп на президентските избори в САЩ. "Ние сме дълбоко разочаровани, че този, който е най-сериозната заплаха за света, си осигурява пълната подкрепа на най-лековерните, а в някои случаи и фанатични граждани", заяви организацията за ТАСС. „Индеклайн” няма да продават другите скулптури на Тръмп, освен тази, която е била в Лос Анджелис.

Скулптурите са изработени от полимери от известния със псевдонима си Джинджър, специализирал се в създаването на образи на чудовища.