Това заяви премиерът в оставка при посещението си в Будапеща

България ще направи всичко възможно да продължи защитата на южната европейска граница. Това увери в Будапеща премиерът в оставка Бойко Борисов.

Той беше на еднодневно посещение в унгарската столица по покана на колегата си Виктор Орбан. Борисов получи и второто най-високо отличие на унгарската държава - „Голям кръст за граждански заслуги“ - за укрепване на българо-унгарската дружба и защита на границата.

ВИЖТЕ КАК БОРИСОВ БЕ НАГРАДЕН В УНГАРИЯ

"Бойко Борисов направи много за хилядолетната дружба между България и Унгария. Това е едно ценно приятелство. Това отличие е знак, че българското правителство, начело с Бойко Борисов, застава зад Унгария и нейната сигурност, но и зад цяла Европа. И те не са задължени за това, а го правят заради своята история и ценности", коментира министър-председателят на Унгария Виктор Орбан. 

"За мен е чест! Тя е за усилията на цялото правителство, на всички български полицаи, граничари, военни - всички, които денонощно бдят за сигурността на Европа, не само за България. Ще направим всичко възможно тази политика да подължи", заяви българският премиер в оставка Бойко Борисов.