По случая тече проверка на прокуратурата

Гола снимка на директора на 51-во столично училище „Елисавета Багряна” Асен Александров, качена за кратко на сайта на училището взриви социалните мрежи и отприщи огромна вълна от съпричастност.

По темата

Асен Александров, освен ръководител на едно от най-големите училища в София, е и съветник на образователния министър Меглена Кунева. След появата на снимката в интернет, той подаде оставка, а министерството започна проверка.

Проверка започна и прокуратурата, която се самосезира по случая. Въпросът е кой е качил снимката на страницата на училището и манипулирал ли я е преди това.

А родители, ученици, учители от 51-во изразиха публична  подкрепа за директора в петиция. Само до този следобед в подкрепа на Асен Александров като професионалист бяха събрани около 1200 подписа от цяла България и дори от най-различни краища на света.

Редица публично известни личности застанаха зад набедения за аморално поведение директор. Дори и хора, които не го познават лично. Финансистът Владимир Каролев пусна своя гола снимка във Facebook в подкрепа на директора. Според него атаката е чисто политическа, а снимката вероятно е излязла от човек, близък до Александров, но наранен от него.

От Министерството на образованието чакат писмено обяснение от директора. Той от своя страна отказа да говори с медии, но ежедневно посещава и училището, и сградата на министерството. 

Във Facebook Александров благодари за подкрепата, която получава.

"За мен тази подкрепа е важна чисто човешки, но и защото означава, че нещата, които правя в областта на образованието, са правилни. Бих искал да прекратя слуховете, че съм бил принуден да си тръгна от МОН – това е мое решение и смятам, че то е най-правилното в момента. С екипа свършихме много важни неща. Вярвам, че проверката, която прокуратурата прави, ще помогне името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения", написа той.