Гледайте новия епизод тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от туристическото предаване “Без багаж“ ще покажат на зрителите един от най-красивите дворци в Андалусия днес от 13.00 ч. по DIEMA. Най-голямото художествено богатство на Гранада е неговото испанско-ислямско изкуство  и по-специално комплексът на Алхамбра и Хенералифе. Алхамбра е насридски "дворец град".  Хенералифе е дворец на удоволствията, обграден с романтични градини , забележителен както с мястото, на което е издигнат, така и с разнообразието на цветя, растения и фонтани . 

Снимки от двореща Алхамбра може да разгледате ТУК

Това със сигурност е най-емблематичният паметник на Гранада и едно от най-посещаваните места в Испания. Крепостта дворец се състои от отбранителна зона, жилищни и официални сгради цветни и овощни градини,

Алхамбра заема малко плато на югоизточната границата на града, в подножието на Сиера Невада над долината Асабика. През 11 век замъка на Алхамбра е разгърнат като ограден град, който става военна крепост, доминираща в целия град.Това поставя началото на разцвета на Алхамбра. Хенералифе е лятната резиденция на  мюсюлманските владетели и градините към Алхамбра са създаден като място за отдих и почивка.

Впечатляващият архитектурен и парков ансамбъл Алхамбра, включващ древни дворци, крепост и градини на мюсюлманските владетели, се счита за най-високото постижение на мавритански архитекти в Западна Европа.

Не пропускайте новия епизод на “Без багаж“ тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.