Това бе договорено между служителите на Агенцията за борба с градушките

По темата

Служители на Агенцията за борба с градушките излязоха на протест. В сезона на градушките те обявиха, че спират работа.

Стрелците, които защитават цялата Горнотракийска низина, поискаха подобряване на условията на труд и 20% увеличение на заплатите си. Повечето от тях получават по 360 лева на месец.

"Условията са под всякаква критика. Във фургона, в който работим, в неделя беше 42 градуса. А по закон температурата трябва да е 30 градуса", посочиха протестиращите. 

„Земеделците сме загубени. Малко или много помагат”, каза земеделският производител Живко Христозов.

Помагат, защото ракетострелците са на пост. В каравани и фургони, където жегата е двойно по-тежка отколкото навън. С дежурния на смяна влизаме във фургона, който всъщност е втори дом на ракетострелците.

По-добри условия на труд и достойно заплащане. Това искат протестиращите. Според тях властта обещава, но не изпълнява.

„Обещават ни нещо преди всеки сезон. Започне сезонът и край. Всичко до там”, ядосва се Георги Шиндов, служител на команден център „Голям Чардак”.

След като части от страната останаха без защита от градушки, днес синдикалисти се срещнаха с министъра на земеделието. Получиха обещание за по 500 лева еднократно възнаграждение до края на тази година.

Засега протестът е частично преустановен. Заради сложната метеорологична обстановка повечето от стрелците включиха уредите в ранния следобед. Недоволството обаче няма да стихне, докато не получат реално увеличение на заплатите си от 360 лева.

Повече гледайте във видеото.

ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.