Министерството представи актуални данни за войната по пътищата, борбата с горските пожари и случаите на насилие от последните дни

Вътрешният министър Валентин Радев подкрепи премиера Бойко Борисов, че не се връщаме в мутренските години. И подкрепи думите си със статистика: от началото на годината имало 79 убийства, а 80 % от тях са разкрити. През мутренските години убийствата били 5 пъти повече. 

По темата

По последните случаи на агресия и за убийството в Пловдив задържани няма. Има обаче нови версии.

Самоубийство, но без намерен пистолет, с който то би могло да се извърши. Това е една от версиите, по които МВР работи, след като пловдивският бизнесмен Даниел Божинов беше намерен с куршум в сърцето в парк „Лаута” в града.

„Не е изключена версията за самоубийство, изследва се личността на жертват, както и бизнеса, който е развивал с брат си, назначени са експертизи за оръжието по намерения патрон”, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Не се изключва и версията убийство. Задържан няма.

„Всички говорят, че се връщат мутренските времена. Има такова усещане, но според мен това е усилено”, заяви вътрешният министър Валентин Радев.

Ден преди бизнесмен да бъде открит с куршум в сърцето, на алея в Борисова градина беше пребит журналистът Иво Никодимов. Той е видял едно от лицата на нападателите си, но засега не е разпознал никого.

„За Никодимов нямаме насоки, има противоречиви показания”, заяви Младен Маринов.

Хулиганските прояви като тази над Никодимов са 453 от началото на годината. МВР бележи с 1,5 % ръст в разкриваемостта. Неразкрит обаче остава и побоя над нотариус Валентина Механджийска и дъщеря ѝ.

„По случая с нотариуса няма съществено развитие, има камери, нападението е планирано и насочено пряко към нотариуса и в днешния ден разговаряха с нея, за да разследване трябва да проверим регистъра на имотните сделки, които е изповядвала. но нямаме нейно съгласие”, заяви Маринов.

За разследващите основната версия е побой по поръчка.

Работата и по трите случая продължава. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.