В него потребителите се приканват да отворят прикачен файл с разширение zip

Вирус от името на Национална агенция за приходите се разпространява чрез електронната поща, предупреждават от НАП. В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път, са получени множество сигнали за фалшиво съобщение, в което потребителите се приканват да отворят прикачен файл с разширение zip, съобщиха от НАП. 

"ГАЛЪП": Над 300 000 българи – жертви на измами в интернет

Имейлите на подателите на фалшивите електронни писма са различни, като не са засичани имейли с адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg. Заглавието на фалшивото съобщение е: „Уведомление относно промени в регламента за подаване на декларации към НАП“. 

От НАП заявяват, че не са изпращали имейли с подобно съдържание до своите клиенти. Според приходната агенция най-вероятно става въпрос за изпращане на заразени с вируси електронни писма. 

ИНТЕРНЕТ ИЗМАМИ: Изтеглиха незаконно 600 000 евро от българска фирма

НАП съветва своите клиенти да не отварят прикачените файлове, а ако са го направили, да стартират веднага антивирусната си програма. От приходната агенция работят заедно със специализираните служби за издирването на извършителите. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.