Въпреки обещанието на премиера, полицаи излязоха на протест

Ще бъдат отпуснати доипълнителни 100 млн. лева за увеличение на заплатите на полицаите. Това стана ясно след срещата на премиера Бойко Борисов с представители на полицейските синдикати. 

За тази година вече има заделени 55 млн. лева. 

Полицаи негодуват с билборд заради ниски заплати

Още в петък председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов ще предложи протестът на униформените да спре временно, като не изключи възможността това да е и за постоянно. 

ПРОТЕСТ ПОД ПАГОН: Полицаите отново на протест

От Алианс "Сигурност" обаче остават в протестна готовност. Причината - искат не само по-високи възнаграждения, но и по-добри условия на труд и нов закон за МВР.

"Изрично премиерът каза: "Не правя сделка с вас за спиране на протестите, а оценявам действията, поведението и резултатите на служителите в МВР", така че не отменяме протестната готовност", коментира Галентин Грозев от Алианса.

В четвъртък недоволните служители се събраха на няколко места в София, въпреки обещанието на властта за по-високи заплати. Протестиращите трябвало да заявят исканията си и пред гостите от Европа, които пристигнаха у нас броени часове преди старта на българското председателство на Съвета на ЕС. А непосредствено преди тържественото начало, започнаха и демонстрациите в столицата.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.