Проектът за християнски храм е готов от 10 години, но средствата не стигат

Сурвакарите на Батановци дариха всичко спечелено на Сурва за строежа на църква, съобщи zapernik.com.

Хората от Батановци са последователни в мисията си за изграждането на собствен християнски храм. След като основите на новата църква вече са излети с труда на жители от Батановци, в градчето трескаво събират още средства, които ще са нужни за изграждането й.

МЕЧТА ЗА ХРАМ: Вярващи събират пари за църква в Батановци

Сурвакарите на Батановци също дадоха своята лепта за храма след празника Сурва на 14-ти януари. Групата успя да събере 1530 лева, които дари на църковното настоятелство за изграждане на църквата. 

“Църковното настоятелство при православен храм “Свето Успение Богородично” благодари на сурвакарската група за дарената сума! Адмирации за взетото решение на групата ежегодно, до приключването на строежа на църквата, да даряват 40% от събраните средства! Благодарим! Бъдете благословени в това свято дело! Пазете и предавайте традицията на поколенията след нас,” пишат от църковното настоятелство. 

Жителите на Батановци събират пари за изграждането на храм в града

Припомняме, че подобен жест направи и щастливецът именяк Йордан, който извади кръста от ледените води навръх Богоявление. Тогава беше обявена парична награда от 100лв. за този, който извади свещения кръст. Йордан обаче дари парите за строежа на храма.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.