Има хора, които са й предложили да й помогнат с предизборната кампания

Известната американска телевизионна водеща Опра Уинфри заявява в интервю за сп. „ИнСТайл” (InStyle), взето преди около месец и публикувано на сайта на изданието, че не е заинтересована от участие на изборите за президент на САЩ през 2020.

Тръмп: Ще бъде много забавно, ако Опра се кандидатира за президент

„Това (участието в надпреварата) не е нещо, което ме интересува”, отговаря Уинфри на въпрос какво чувства, като чуе лозунга „Опра 2020”. „Това не е заложено в моята ДНК”, казва журналистката. „Преди няколко дни срещнах човек, който ми каза, че може да ми помогне с кампанията, но това не е за мен”, продължава Уинфри, цитирана от БГНЕС.

Опра Уинфри издава готварска книга

Възможностите 63-годишната милиардерка Опра да участва в изборите започнаха да се обсъждат в медиите, след като тя заяви в изказването си на церемонията по връчване на наградите „Златен глобус”, че жените в САЩ трябва да се борят за ръководни постове.

Опра Уинфри си купи имение за 14 милиона долара

Според допитване, проведено на 8-9 януари от социологическата агенция Rasmussen Reports („Расмусен рипортс”), Опра Уинфри би победила Доналд Тръмп, ако следващите избори бяха сега. Почти половината от избирателите (48%) биха дали гласа си за Уинфри.

За Тръмп биха гласували 38 на сто.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.