Повод за скандала стана репликата на Валери Жаблянов, която му коства заместник-председателския пост в НС

Раздор настъпи в редиците на БСП. Повод за него стана оставката на Валери Жаблянов като заместник-председател на парламента и темата за Народния съд. По време на пленума на социалистите в събота, вътрешната опозиция попитала ръководството защо е изтеглило от позицията на партията в сайта й изречението, че „Народният съд е бил необходимо военновременно правосъдие”.

НС отстрани Жаблянов от заместник-председателския пост

Много грешки правим. Аз мисля, че Валери Жаблянов е поредната жертва на такива емоционални и бързи действия, които водят до това, което аз казах едно време - че партията се управлява от треторазрядни хора”, коментира Георги Гергов.

ИСТОРИЯ ЗА ИСТОРИЯТА: Народният съд и последствията

Националният съвет на левицата беше закрит за медии, а ръководството на партията не коментира темата. В позиция до медиите Корнелия Нинова обяви, че „държавата се тресе от редица скандали”.

Междувременно от пресцентъра на партията съобщиха, че Националният съвет е възложил на Изпълнителното бюро, на Съвета по духовна сфера, култура и медии и на Комисията по идейно и програмно развитие, анализи и прогнози да разработи концепция за стартиране на телевизионен канал на БСП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.