Според депутата от БСП Георги Михайлов подалият оставка министър е „бушон”

Как Теменужка Петкова може да заповяда на чешката държава да продаде своите активи – в случая ЧЕЗ, на нейна приятелка?”. Този реторичен въпрос зададе депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на „Събуди се” в коментар на темата сделката с най-голямото ЕРП у нас. Заради дългогодишното си приятелство с Гинка Върбакова - шеф на фирмата, бъдещ собственик на ЧЕЗ, министърът на енергетиката подаде оставка.  

РОКАДИ В ЕНЕРГЕТИКАТА: Новият министър вероятно ще е от квотата на ГЕРБ (ОБЗОР)

Биков каза още, че българската държава е длъжна да провери сделката и ще го направи. В събота премиерът Бойко Борисов разпореди ДАНС и НАП да предприемат необходимите действия в тази насока.

Проверките няма какво да открият, защото от гледна точна на формалностите, сделката ще бъде обявена за законна”, каза депутатът от БСП проф. Георги Михайлов. Той подчерта, че когато става дума за енергетика, държавата трябва да бъде особено внимателна.

Това е тежко регулиран пазар. Дали сделката е скандална или не не може да се каже, защото никой не е запознат с детайлите”, коментира Биков.

Собственикът на "Инерком" Гинка Върбакова: Ще развиваме ЧЕЗ

За нас оставката на Петкова не обяснява цялата ситуация. Тя е сериозен човек, но в случая се явява един бушон. Същността на скандала не се корени във връзките между Петкова и Върбакова, а в това, че ЧЕЗ се купува от една мъничка фирма”, заяви проф. Михайлов.

Според Биков пък, който и да е следващият енергиен министър, той трябва да продължи да води ефективно досегашната политика.

Двамата събеседници коментира и актуалните проблеми в здравеопазването. Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.