Премиерът увери, че все пак тя ще бъде проверена от българската държава

Сделката за ЧЕЗ ще бъде проверена в България. В това увери отново премиерът Бойко Борисов в неделя.

РОКАДИ В ЕНЕРГЕТИКАТА: Новият министър вероятно ще е от квотата на ГЕРБ (ОБЗОР)

Той посочи, че лично е поискал оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, за да не се петни нейното име и това на партията.

Биков: Как Петкова може да накара Чехия да продаде ЧЕЗ на нейна приятелка?

Борисов посочи още, че няма основания сделката за ЧЕЗ да се смята за съмнителна, но въпреки това, всеки детайл от нея ще бъде проверен. А познанството на вече Петкова с купувачите на електроразпределителното дружество изглеждало подозрително само за публиката отстрани, но всъщност не било така.

"В Чехия е направена сделката. Сега, когато идва в България, ние ще ги посрещнем и ще ги проверяваме - и едната, и другата, и третата, разбира се.", каза премиерът. И добави: "Колегите от БСП, приемам, че добронамерено, казват: "Държавата да извади 380 милиона евро, да я купи." А първо защо ги продадохме?! Защо по време на техните правителства през 2005-та година не си ги откупиха обратно и защо само ЧЕЗ да купим?, А Енергопро и ЕВН що не ги купим? Ето давам пример с последната сделка с ЧЕЗ. Електроразпределителните дружетсва са продадени 2005-та година. Забележете как са продадени - контролният процент,които позволява да се контролира дружеството е 34%, а държавата си е оставила 33%. Още тогава те са заложили да няма никакъв контрол."

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.