Това сочат резултатите от социологическото проучване, проведено от Националната конфедерация на транспорта

Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва, който бе свален от власт заради злоупотреба с влияние и пране на пари, има огромен шанс да бъде избран отново за поста. Това сочат резултатите от социологическото проучване, проведено от Националната конфедерация на транспорта, информира БГНЕС. 

Според данните експрезидентът ще бъде подкрепен от 33,4 на сто от бразилските граждани и то още на първия тур на предстоящите тази година избори, стига да се кандидатира. Той ще поведе убедително и във втория тур независимо от това кой ще бъде негов съперник.

Потвърдиха затворническата присъда срещу Лула да Силва

В случай, че Лула да Силва не бъде регистриран за кандидат-президент обаче, следващият държавен глава на Бразилия ще бъде крайнодясният политик Жаир Болсанару от Социалистическата партия. За него още отсега са готови да гласуват 20% от респондентите. При подобен сценарий, на балотаж той най-вероятно ще се изправи срещу лидера на опозиционната „зелена“ партия „Реди“ - Марина Силва и ще победи.

Изследването е проведено в периода 28 февруари-3 март и в него са взели участие 2002 души от общо 137 общини на страната.

Осъдиха бившия бразилски президент Лула да Силва на 9 години затвор

Припомняме, че в средата на миналата година Лула да Силва обяви, че отново ще се кандидатира за поста, въпреки обвиненията срещу себе си. Изявлението си той направи през май пред свои поддръжници на манифестация, организирана след разпита му по делото за корупция в град Куритиба.

Общите (президентски, парламентарни и губернаторски) избори ще се проведат в Бразилия на 7 октомври 2018 г. Ако за определяне на победителите е необходим втори кръг, той ще се проведе на 28 октомври. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.