Прокуратурата благодари на разследващите журналисти от предаването

След сигнал от „Господари на ефира”, подаден на 06.01.2018 г., за корупция в НАП София, Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на служител на агенцията за подкуп.

Разследване на „Господарите”: Служители на НАП рекетират бизнесмен (ВИДЕО)

В продължение на месеци собственик на малка фирма за разнос на плодове и зеленчуци е рекетиран от бивши и настоящи служители на НАП. Пред камерата на предаването застана потърпевшият Хюсеин Колаксъзов. Сметките и транспортът му са запорирани от главния публичен изпълнител в НАП Стефан Лозанов, след извършена ревизия.

В продължение на месеци Лозанов изнудва бизнесмена. Дори му дава банкова сметка, в която да се превеждат част от парите. Свързва го и със своя съучастник - адвокат Велислава Кирилова, която е бивш служител на НАП. Тя поискала хонорар от 700 лева, за да каже на Колаксъзов, че трябва да продължи да плаща на работещи в агенцията, за да продължи да развива бизнеса си.

КОРУПЦИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО: Kолко струва да станеш лекар у нас? (ВИДЕО)

Кирилова получава две обвинения – за съучастие, както и за търговия с влияние. Двамата получават мярка за неотклонение „подписка”.

НАП с реакция по случая с рекета от служители на агенцията

От прокуратурата изразиха благодарността си към „Господари на ефира” за подаването на сигнала и проявената гражданска позиция. Именно доброто взаимодействие с разследващите журналисти и незабавната реакция на властите доведоха до събиране на нужните доказателства срещу обвиняемите, казаха от прокуратурата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес